
Kurpitsakakku
Haluaisitko leipoa kurpitsatäytekakun ilman sokeria? Siihen meillä on sinulle resepti, jonka makeutat stevialla – varmasti maistuvaa!
Ravintoarvot per annos
Valmistus
Laita uuni kuumenemaan 175 °C.
Voitele irtopohjavuoan (Ø 20 cm) reunat ja pingota pohjalle pala leivinpaperia. Leikkaa kurpitsasta kuori pois ja raasta hienoksi raasteeksi. Vaahdota kananmunat kuohkeaksi. Lisää SteviaSweet Jauhe, öljy ja kurpitsaraaste. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinan joukkoon. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 40-45 minuuttia.
Anna kakun hieman jäähtyä ja irrota vuoasta. Leikkaa jäähtynyt kakku kahteen osaan. Notkista tuorejuusto ja sekoita sähkövatkaimella joukkoon pehmeä voi ja SteviaSweet Jauhe.
Nosta kakkupohjan alin kerros tarjoiluvadille. Kostuta pohja maidolla. Levitä päälle kolmasosa tuorejuustotäytteestä. Kostuta päällimmäinen kakkupohja alapuolelta ja nosta täytetyn pohjan päälle. Levitä loput tuorejuustosta kakun pinnalle ja reunoille. Viimeistele koristelu raastetulla kurpitsalla ja kurpitsansiemenillä.
Ainekset 12 annosta
Kurpitsakakku
300 g | raastettua kurpitsaa (butternut) |
3 | kananmunaa |
3 dl | SteviaSweet Jauhe |
1 dl | öljyä |
3 1/2 dl | vehnäjauhoja |
1 rkl | kanelia |
1 tl | inkivääriä jauhettuna |
2 tl | leivinjauhetta |
Täyte ja kuorrutus
200 g | maustamatonta tuorejuustoa |
100 g | pehmeää voita |
1 1/2 dl | SteviaSweet Jauhe |
1/2 dl | maitoa |
Tarjoiluun
Raastettua kurpitsaa |
Kurpitsansiemeniä |